Als toetje van een heel vreemd schaatsseizoen had de familie Van Wees ons uitgedaagd om de enige echte HSC De Draai Challenge aan te gaan. Vanwege Corona konden we niet fysiek met elkaar sporten. Elk team deed de Challenge individueel maar door de digitale middelen toch met en tegen elkaar.
Wat een ontzettend leuk initiatief.

2 april begon de Challenge, die bestond uit 1 uur lopen, 2 lessen online schaatstraining volgen, 25x 1,5 liter gevulde flessen

boven je hoofd tillen, 5 minuten touwtje springen, 50 squats, 100 schaatssprongen, 50 kilometer fietsen, 25 keer opdrukken, 50 keer stuiteren met de bal en (niet of dus) 50 sit-ups. En daar hadden we 2 weken de tijd voor.
Het was de bedoeling dat elk team via de groeps-app liet zien hoe de vorderingen waren.

Het eerste bericht volgde al snel van “Team Bosma”, waar de jongste telg meedeed met de eerste 4 kilometer fietsen, vastgelegd op de foto. Al snel gevolgd door de familie Van Wees, “Team D’r op en D’r over”, die startte met het opdrukken. Dat werd wel gevoeld, zo te zien.
Team “De Sterke Berke” kon daarop niet achterblijven en reageerde adequaat door daar meteen het touwtje springen op te laten volgen. Na de eerste koppeling van een fietstocht van Team “D’r op en D’r Over” op Strava liet bijna elk team de fietsprestatie zien via Strava. Ook een leuke manier. Anita toonde alles via Fitbit, een totale workout met gelijk maar zeven onderdelen, waarbij ze meteen al aangaf: Oei, dit ga ik morgen voelen!!
Ook team “Zwagerman” liet zich niet kisten, die pakten het balstuiteren en het touwtje springen op. Team “Driekleur” maakte hele filmreportages van hun sportieve prestaties. De ouderwetse schaatsmuts ontbrak niet en stond Mart goed, ook in de driekleur overigens. En de 3 Kuipers hadden lol, maar het was werken. “Team De Pronkies” had een wat valse start omdat het team geveld was door een gewone buikgriep, dat hoor je niet veel meer. Zij kozen voor sporten binnenshuis op de fietstrainer, wat goed te doseren is. Daarna haalden zij snel in.

Het was een periode waar de teams intensief met elkaar in contact stonden via de app-groep, elkaar een beetje de loef afstaken, maar van rivaliteit was geen sprake en werden zelfs prestaties naar elkaar toegeschoven en de complimenten over de prestaties waren er zeker.
Op 9 april heeft het eerste team de Challenge afgerond, wat een prestatie, de andere teams volgden in de rest van de week.

Het was een leuke tijd, waar we zonder, maar toch met elkaar hebben gesport. Een geslaagde Challenge.
Familie van Wees heel erg bedankt voor het initiatief.

Frank Pronk