HSC de Draai heeft op dit moment ca 200 leden waarvan ca 150 recreanten, die grotendeels actief bezig zijn met schaatsen tijdens onze trainingsuren op de kunstijsbaan  “de  Meent “te Alkmaar.

Trainingen worden verzorgd door gediplomeerde trainers en bestaan uit een combinatie van aanwijzingen ten aanzien van de techniek en interval trainingen.

Wij hanteren 2 á 3 groepen met verschillende niveaus dus voor ieder moet er een passend niveau zijn.

In de zomer is er gelegenheid om deel te nemen aan de droogtrainingen in een gemengde groep van wedstrijdrijders en recreanten waarbij ieder op zijn eigen niveau meedoet, zijn er fiets trainingen en voor de wat meer geroutineerde schaatsers is er tevens de mogelijkheid om met een zomerabonnement deel te nemen aan de skeelertrainingen in Warmenhuizen.

Dus als je actief in de buitenlucht wilt sporten, kom dan eens kijken en draai een paar proeflessen mee en ervaar dat het iets meer is dan rondjes schaatsen.

Trainingen recreanten

Maandagavond: 21.35 - 22.35 uur. Dit valt buiten de normale publieksuren en is alleen bedoeld voor schaatsclubs die aan recreanten trainingen geven. Er mogen max. 300 personen op de baan. Voor dit uur dient een speciaal door "de Meent" uitgegeven toerschaatsabonnement aangeschaft te worden.

Woensdagmorgen: 09.00 – 11.30 uur. Hier zijn 4 verschillende groepen actief. 2 Groepen trainen de eerste helft van de ochtend en de andere 2 de laatste helft van de ochtend. Woensdagavond: 19.15 – 20.30 uur. Op deze avond hebben we ook 2 groepen op het ijs. De deelnemers zijn vooral volwassenen.

Donderdagavond: 20.30 – 22.30 uur. Hier weer 2 groepen die ingedeeld zijn naar eerder genoemde niveau’s.Behalve op maandagavond worden alle trainingen gegeven tijdens normale publieksuren.

Tijdens het winterseizoen hebben we altijd een paar vaste elementen. Aan het eind van het schaatsseizoen houden we een familiedag met een estafetterace. Dit zijn teams van 4 deelnemers (familie, trainingsmaatjes met of zonder introducés) Deze rijden gedurende een uur in estafettevorm zoveel mogelijk rondjes. Er zijn prijzen voor de winnaars in 3 categoriën: jeugd, familie en overig.

 

 Als traditie sluiten wij ons jaar af met het rijden van “de 100 ronden”

Tevens is er ieder jaar wel een extra activiteit zoals bijvoorbeeld een estafette race en we zijn al enkele malen met een paar bussen naar Biddinghuizen afgereisd. 

Heb je interesse, wil je het een keer proberen, aarzel niet en meld je een keer aan bij een van onze trainers (te herkennen aan blauwe jassen met ons logo) op een van de bovenstaande tijden en probeer het eens een paar keer.

Als het bevalt kan je jezelf opgeven als lid via deze site en krijg je automatisch alle informatie en wordt je op de hoogte gehouden van alles wat speelt binnen onze vereniging.

Voor eventuele vragen kan je een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Pieter Wester

Bestuurslid recreanten.