Anouk, Jitse en Jasper hebben dit jaar op zondag 17 december de voorronde selectiewedstrijd NK Junioren gereden voor Junioren C in Haarlem. Om door te gaan naar de volgende ronde moesten zij zitten bij de beste 24. Jasper redde dit helaas niet en Jitse en Anouk hebben toen op zaterdag 13 januari 2018 de regio ZW selectie wedstrijd NK Allround Junioren C in Eindhoven gereden. De beste 5 zouden plaatsten zich rechtstreeks en de volgende 15 zouden nog een selectiewedstrijd moeten rijden in Den Haag. Anouk werd 26e en Jitse met PR op de 500 werd 32e. Helaas dus niet door naar de laatste ronde maar toch weer een ronde verder als vorig seizoen.

Helaas aan het begin van het seizoen geen pupillen die hebben meegedaan aan het pupillen traject op de dinsdag. Op de dinsdag trainden dit seizoen: Britt, Jasper, Jitse, Matthijs, Xander en Anita. Zij kregen wederom training van Olof. Ook Jens Pronk van Stg Sis traint op dinsdag met deze groep mee. Aan het eind van het seizoen heeft Jens Bliek toch ook nog mee kunnen doen met het Pupillen traject omdat hij toen al heel dicht bij clubfaciliteiten zat. Meer training werpt toch echt wel vruchten af.

Anita heeft in januari 2018 meegedaan met de Sprint Classics voor Masters in Inzell en is daar toen 2e geworden. Tevens heeft zij in februari weer mee gedaan met het NK Masters die ditmaal in Groningen was. Het is tevens een allround kampioenschap met geintegreerd het NK afstanden. Zij heeft dit jaar dat weekend 5 medailles gewonnen. 4 op alle afstanden (3x zilver en 1x brons) en in het totaal klassement is zij ook 2e geworden.

Met de Volhardingbokaal zijn we wederom 3e geworden. 1e was AIJC en 2e was STG Hoorn dus eigenlijk waren we gewoon 2e van de baan Alkmaar J

Aan de Fortysix bokaal (voorheen Slikkerbokaal), de supersprint wedstrijd van de Baan Alkmaar, deden dit jaar 10 Draaileden mee. Aan het eind van de avond stonden er 3 Draaiers op het podium. Jasmijn behaalde een 3e plaats bij de meisjes pupillen, Jitse werd 2e bij de jongens junioren C en Anita ging er met de nieuwe Fortysixbokaal vandoor bij de Dames Masters.

Anouk en Jitse hebben ijsfaciliteiten gehaald voor volgend jaar;

Britt, Jasper, Xander, Jens en Anita hebben clubfaciliteiten gehaald voor volgend jaar.

Marathoncompetitie donderdag/vrijdagavond:

Er deden toch nog wat Draaileden mee met de marathonwedstrijden op de baan Alkmaar. Bij de jeugd mochten Elin en Emiel hun welverdiende beker in ontvangst nemen. Elin werd 3e bij de meisjes pupillen B, Emiel werd 1e bij de jongens pupillen B. Ilse en Nathan zijn als 6e geklasseerd en Jelle als 8e. Bij de dames D2 mochten Britt en Anita hun beker in ontvangst nemen. Britt werd 1e in het sprint klassement en ook 1e in het totaal klassement. Anita werd 3e in het totaal klassement. Jammer toch dat er zo weinig animo is voor de marathons. Dit zijn echt heel leuke wedstrijdjes. Helmen kunnen worden geleend en je krijgt wat meer inhoud als je wat meer rondjes achter elkaar rijdt J.

Anouk en Britt hebben ook dit jaar weer meegedaan aan het NK Marathon, ditmaal in Tilburg. Anouk deed mee in de categorie junioren C en Britt in de categorie junioren B. Ze hebben beiden prima gepresteerd.

Met de 2e Ben Lieferinkbokaal zijn we wederom 3e geworden en konden weer een leuk geldbedrag ontvangen.

Namens het wedstrijdsecretariaat

Anita Smit

 

Uitslag clubkampioenschap 2017-2018 + PR bokaal

 

Dames Pupillen: E-F

 

1

Ilse Jensen

DPF

     
 

Dames Pupillen: C-D

 

1

Jasmijn Geerling

DPD

2

Elin van der Loo

DPD

     
 

Dames Pupillen: A-B

 

1

Tamar de Groot

DPB

     
 

Dames junioren: C-B

 

1

Anouk Ruiter

DC2

2

Britt van Wees

DB1

3

Dianne de Mooij

DB1

4

Esmee Reitsma

DB1

5

Rowen Knol

DB2

6

Shanou Huiberts

DC2

7

Elissa Geerling

DC1

8

Michelle Krijt

DC1

9

Laura Meinsma

DB1

     
 

Dames Senioren:

 

1

Anita Smit-Groot

D50

     
 

Heren Pupillen: C-D

 

1

Emiel van Wees

HPC

2

Jelle Neefjes

HPC

3

Nathan van der Meulen

HPD

4

Lars Bliek

HPD

     
 

Heren Pupillen: A-B

 

1

Jens Bliek

HPA

2

Mike Schaap

HPA

3

Nick Schaap

HPA

     
 

Heren Junioren: C-B

 

1

Jitse Beerling

HC2

2

Jasper Breetveld

HC2

3

Matthijs Maas

HB1

4

Elmer van Osch

HB2

5

Xander Krijt

HC1

6

Olaf van Osch

HC1

7

Jort de Groot

HC1

8

Dylan Hooijboer

HC2

9

Nick Fabel

HC1

10

Pascal Wellens

HC1

11

Jelle van Zwieten

HC2

     
 

Heren Senioren:

 

1

Patrick Schot

HSA

2

Ivar van Osch

HN1

3

Adri Zwagerman

H50

4

Mart Kuiper

H65

PR Bokaal 2017-2018:
meisjes: Ilse Jensen
jongens: Nathan van der Meulen