Beste leden,

Het is weer hoog tijd voor bericht van het reilen en zeilen van jouw vereniging. Zeilen lijkt wel een goed woord  gezien de weersomstandigheden van de laatste tijd. Heel veel wind, storm na storm en hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Schaatsen wordt hem niet meer, dit zijn omstandigheden voor kiten, surfen en zeilen.

Het gevolg is dat we Biddighuizen hebben moeten afblazen. We hebben even getwijfeld om naar Thialf te gaan. Na een gesprek met een aantal leden, die zich aan hadden gemeld, was de conclusie al snel dat een dagje schaatsen op een 3 km lange kunstijsbaan door de polder echt wat anders is dan een dagje schaatsen op een 400 m baan, ook als dat de topbaan van Nederland is. Dus hebben we besloten het evenement af te blazen.

Het seizoen begint al weer aardig op te schieten, dat betekent dat de laatste evenmenten op de schaats er aan komen, de 100-ronden en de familiedag. Daar is weer de nodige voorbereiding in gaan zitten. Dus ik hoop dat we op veel deelnemers kunnen rekenen. Wanneer en hoe kun je verderop lezen in deze nieuwsbrief.

Het jeugdschaatsen bereidt zich ook voor op de afrondende activiteiten, de elfstedentocht en de diploma-uitreiking. dat is het eigenlijk niet meer, maar de kinderen krijgen wel een mooie opgave van hun vorderingen. 

Het wedstrijdschaatsen kan terugkijken op een goed seizoen, waar goede prestaties zijn neegelegd. In de volgende nieuwsbrief zullen we daar verslag van doen.

Het recreantensiezoen is de voorbijgegaan vergelijkbaar met de vorige seizoenen, de recreanten schaatsen hun rondjes met de schaatsvrienden. Dat is een mooie invulling.

Zo langzamerhand beginnen we ons alweer voor te bereiden op het zomerseizoen, de droogtraining, het skeeleren en de fietstrainingen. Voor de evenmenten zal als eerste de WFT op het programma staan. Informatie hierover volgt nog.

Met vriendelijke groet

Frank Pronk (voorzitter)