Inleiding:
Het seizoen eindigde vorig jaar heel vreemd en bizar door het coronavirus. Laatste wedstrijden zijn niet meer door gegaan omdat alles op slot ging.

Bij het begin van het nieuwe zomerseizoen moesten dan ook de RIVM maatregelen in acht worden genomen om de trainingen zo gezond en veilig mogelijk te houden. De trainingen (zowel skeelertraining als droogtraining) hebben daarom ook plaatsgevonden op de skeelerbaan in Hensbroek. 
Het was even soms snel schakelen omdat de maatregelen per leeftijdsgroep steeds wijzigden. Groepen werden uit elkaar gehouden en daarna weer samen gevoegd.

De trainingen in de zomer:
Skeelertraining
De skeelertrainingen zijn lekker op onze eigen baan gehouden.
Op zaterdag ochtend was er een  grote groep jeugdskeeleraars. Een aantal jeugdschaatsers van HSC Draai en nieuwe aanmeldingen vanuit Hensbroek, Ursem en omstreken. Er waren ongeveer 30 kinderen elke zaterdag bezig met het behendig worden op skeelers. De jeugd tot en met 12 jaar mochten gewoon samen bij elkaar maar moesten wel afstand houden van de trainers.
De wedstrijd groep reed op maandagavond  en de meest fanatieke konden ook op donderdag hun rondjes rijden. Aangezien dit de groep is met rijders boven de 18 jaar moesten zij echter wel in het begin op de baan 1.5 meter afstand van elkaar houden. Dit is in de praktijk soms toch wel lastig. Gelukkig gaven de corona opzichters op tijd aan dat er meer afstand moest worden gehouden.
Na wat versoepeling bij sporten in de buiten lucht mochten de rijders weer in “treintje” rijden maar in rust en na afloop nog wel afstand houden.
JST wedstrijden gingen door corona ook niet door. Pas in september zijn er weer wat wedstrijden gereden.
Aangezien Hans van Wees voor werk een aantal maanden niet beschikbaar was hebben Olof Huiberts en Rob Wokke voor hem ingevallen op de maandagavond.
Op donderdag gaf Ivar van Osch training en op zaterdag Jan van de Molen.

Droogtraining
Deze zomer dus de droogtraining ook bij de skeelerbaan. Wel handig omdat de tas met spullen dan gewoon in het clubgebouw konden worden gezet. Meeste hulpmiddelen mochten echter niet gebruikt worden in verband met de hygiene. Er werd getraind in 2 groepen. De jongste groep onder leiding van Jan van de Molen en de oudste groep onder leiding van Kirsten Mooij.
De groepen waren niet heel groot. Jammer dat er zo weinig animo voor is want de droogtraining is toch ook heel belangrijk als voorbereiding op het schaatsseizoen.

De trainingen in de winter:
IJstrainingen
Als vereniging bieden wij op het ijs training aan op:
maandag A02: 18.50 – 19.55 uur (trainers: Hans van Wees en Marcel Bliek)
maandag A03: 20.10 – 21.15 uur (trainer: Ivar van Osch)