Hoofdsponsor

De tijd van het schaatsen ligt alweer even achter ons. 14 maart zou de laatste les zijn voor de jeugdschaatsertjes. Dit zou worden afgesloten met de traditionele mini-elfstedentocht. De stempelkaarten lagen al klaar om gestempeld te worden met de elfstedentochtkruisjes als beloning. De aankleding van de Elfstedentocht zou dit jaar qua decor meer aangekleed zijn waarbij er echte stempelposten gemaakt zijn. Helaas kon deze laatste afsluitende les/evenement niet doorgaan vanwege het virus waar we nu nog altijd mee te maken hebben.

Daarna zou er aansluitend de diploma uitreiking zijn dit jaar in de Brink in Heerhugowaard.

Maar ook dit hebben we helaas moeten afzeggen.

Wel hebben de jeugdschaatsbegeleiders het seizoen samen nog afgesloten met de jaarlijkse evaluatie/pannenkoeken eten bij de bolle buik. Hierbij komen alle punten van afgelopen seizoen aan bod en met zo’n raar einde was dit wel heel fijn en gewenst om dit samen goed af te sluiten.

Het positieve van afgelopen seizoen is wel dat we geëindigd zijn met 56 kinderen. Dat is heel erg goed en zijn ze ook erg blij mee. Hiervan is in ieder geval 10% en we verwachten nog wel meer naar het wedstrijdschaatsenovergestapt. Dit is ook zeker nodig om het aantal wedstrijdschaatsers op peil te houden. Verder hebben alle begeleiders genoten van alle kinderen tijdens de lessen en staan weer paraat voor komend seizoen.

Om toch een soort afsluiting voor de kinderen te doen is besloten om dit van de zomer te doen op de skeelerbaan in Hensbroek. Op deze manier maken de kinderen meteen kennis met het skeeleren en kunnen we het seizoen toch nog op een leuke manier afsluiten. Hoe precies en wanneer dit kan plaats vinden is natuurlijk nog even afwachten maar de plannen zijn er dus dit moet goed komen.

Al met al een hele gekke afsluiting van een super leuk seizoen.

Ilona