Hoofdsponsor

2019 was alweer het 3e jaar dat we skeeleren op de baan in Hensbroek. Ook dit jaar hadden gelukkig weer veel leden. Op de maandagavond en donderdagavond is er training voor wedstrijdschaatsers. Maandag hebben we 2 groepen onder leiding van Hans van Wees en Olof Huiberts. Donderdag geeft Arjan Bosma training. Gelukkig was het de meeste keren mooi weer en kon de training doorgaan. Skeeleren is een uitstekende voorbereiding voor het schaatsseizoen maar kan ook gewoon als zelfstandige sport worden uitgeoefend.


Op de zaterdagochtend is het jeugdskeeleren en ook daar was weer veel animo. Onder leiding van Jan van der Molen samen met Ivar van Osch, Floor Adriaanse en Arjan Bosma zijn weer meer dan 30 kinderen de zomer actief geweest.

Aan het begin van het winterseizoen kijken we uit naar het schaatsen. Hierbij denken we aan alle mooie PR’s die er gereden gaan worden. We hebben in de zomer immers hard getraind. Ook in de zomer wordt er door een aantal leden hard gereden. Niet op het gladde ijs maar op diverse strak geasfalteerde skeelerbanen. Er wordt deelgenomen aan een aantal
Inline-Skate (skeeler) competities; het Jeugd Skate Toernooi, Van Lingen Competitie, Beertje Ruiter Teamsprint Toernooi. Ook op het Gewestelijk Kampioenschap Inline-Skaten en op het Nationaal Pupillen Toernooi stonden leden van HSC De Draai aan de start.

Het Jeugd Skate Toernooi is een laagdrempelig toernooi in Noord-Holland. Dit zijn 6 wedstrijden voor kinderen van 6 t/m 17 jaar. Dit jaar was er op 12 mei een wedstrijd op de Koggenwaardbaan in Hensbroek. Een thuiswedstrijd!! Naast de wedstrijd in Hensbroek zijn er JST wedstrijden gereden in Medemblik, Wervershoof, Hoorn en Warmenhuizen. In totaal hebben er 15 leden deelgenomen aan 1 of meerdere JST wedstrijden. Aan het eind van de competitie konden 7 Draaiers het podium beklimmen. De welverdiende bekers kregen ze uit handen van (oud) marathonschaatser Simon Schouten.

Op 7 juli was het Beertje Ruiter teamsprint toernooi in Wervershoof. HSC De Draai werd vertegenwoordigd door team “De Schoevendraaiers”, bestaand uit Mathijs, Fleur en Emiel. Dit team heeft daar een uitstekend resultaat geboekt door als 3e te eindigen in het toernooi.
Ook op een iets hoger niveau wordt er geracet op de skeelers. Een 5-tal leden steekt regelmatig de Afsluitdijk over om in Friesland deel te nemen aan de Van Lingen Competitie. Dit is een officiële competitie voor licentiehouders. Ook daar wordt er niet onverdienstelijk geskeelerd.
Op 16 juni was het Gewestelijk Kampioenschap Inline-Skaten op de “Purmerring” in Purmerend. Aan deze wedstrijd werd deelgenomen door Inline-Skaters uit het gewest Noordholland/Utrecht. Dit is een wedstrijd op echt hoog niveau. Ook hier stonden 5 rijders van HSC De Draai aan de start. 3 daarvan konden aan het eind van de dag op het podium om de bloemen en de bokalen in ontvangst te nemen.

Bij de pupillen heeft er één rijder deelgenomen aan het officieus Nederlands kampioenschap Inline-Skaten voor pupillen; het Nationaal Pupillen Toernooi. Zoals de naam al zegt staan hier de beste pupillen uit heel Nederland aan de start. Helaas bleek de tegenstand te groot om mee te strijden voor de prijzen. Maar de ervaring om aan zo’n grote wedstrijd deel te nemen is ook veel waard.

Tot slot hebben we het Inline-Skate seizoen op 22 september afgesloten met het clubkampioenschap Koggenwaard. Op deze mooie nazomerdag konden alle leden deelnemen aan deze wedstrijd op de Koggenwaardbaan. Dit leverde een gemêleerd deelnemersveld op in de leeftijd van 6 tot 60+. Al met al een mooi en sportief skeelerseizoen.