Hoofdsponsor

Op vrijdagmiddag 16 november werd het rond 16.30 uur druk op de parkeerplaats van De Bolle Buik. De locatie was gekozen als opstapplaats voor de deelnemers aan het winterkamp.

Dit jaar is er uit financiële en praktisch oogpunt gekozen om het winterkamp gezamenlijk te organiseren met STG Geestmerambacht. Dit heeft 2 voordelen; vele handen maken licht werk en het is minder kostbaar. Dit laatste was van belang, omdat er een belangrijke inkomstenbron (Guldensporenfonds) is verdwenen.

Doordat we een gezamenlijk kamp organiseerde is de opzet ook deels gewijzigd. Zo konden dit jaar niet alle junioren deelnemen aan het kamp. Ook de senioren/masters konden mee. Uiteindelijk zijn we in totaal met 47 personen naar Nes-Akkrum vertrokken. Aldaar verbleven we in een groepsaccommodatie van zeilschool PEAN.
Na aankomst zijn de deelnemers verdeeld over de vele slaapkamers en kon er gegeten worden.
s’ Avonds zijn we naar Heerenveen gegaan voor een ijstraining op het snelle ijs van Thialf.

Voor vele niet de eerste keer, maar voor een aantal pupillen was het een nieuwe ervaring.
Na een korte nacht werd er een ontbijt geserveerd in de gemeenschappelijke ruimte. In de loop van de zaterdagochtend was er een looptraining als opwarmer naar de middagtraining op het ijs. Anita werd s’ avonds aangemoedigd door een delegatie, want Anita reed een wedstrijd op Thialf. De thuisblijvers speelde spelletjes of zaten gezellig te kletsen.
Op zondagochtend was het alweer tijd om, na het ontbijt, de spullen in te pakken. Na de lunch vertrok de karavaan voor de laatste keer naar Thialf. Daar werd nog fanatiek geschaatst. Met behulp van de diverse transponders werden er “flying laps” gereden om te zien wie het snelst kon schaatsen. Om 16.00 uur werd de thuisreis aanvaard. Maar onderweg wachtte in Sneek nog een verrassing. Er werd gestopt bij de Mc Donalds. Daar was er gereserveerd voor 47 personen. Zelfs voor een fastfoodketen een grote groep. Iedereen kon zich te goed doen aan een welverdiende hamburger. Om 18.00 uur kwamen we weer aan bij De Bolle Buik waar de ouders stonden te wachten op zeer vermoeide kinderen.
Iedereen was vol lof over dit winterkamp. Dus zeker voor herhaling vatbaar.