Hoofdsponsor

Naast het langebaanschaatsen zijn er ook rijd(st)ers van HSC De Draai actief bij het marathon schaatsen. Op vrijdagavond is er een baancompetitie voor de junioren, senioren en masters. Op zaterdag of zondagmiddag/avond is er een baancompetitie voor de pupillen.

Bij de Masters 3 is “good old” Mart Kuiper in competitie. Mart rijdt natuurlijk al jaren mee. Ondanks zijn M65 categorie lukt het Mart nog steeds om punten te scoren. Zelfs in het sprint klassement heeft Mart 1 punt behaald. In de tussenstand vinden we Mart terug op de 8e plaats. En wie denkt dat de oudste Masters rustig hun rondjes rijden heeft het mis. Deze ouwe taaie mannen rijden gemiddeld rondentijden van 39,5 seconde over 30 ronden!


De dames D1 rijden samen met de heren C2 een marathoncompetitie. In deze baancompetitie zijn er 3 rijd(st)ers van HSC De Draai prominent aanwezig. De snelheid is hier beduidend hoger dan bij de M3. De dames en heren rijden ook wedstrijden over 30 ronden, maar dan met een gemiddelde rondetijd van 37,5 seconden. En dat is voor de meeste van ons te hard. Jitse staat in het tussenklassement boven aan de lijst. Britt volgt Jitse op, doordat ze consequent aanwezig is. De volhouder wint. Jasper heeft ook de lol van marathonschaatsen ontdekt. Hij staat momenteel op de 6
e plaatst. In het premieklassement staat Jitse ook op de 1e plaatst en Jasper op plek 4.
De jongste rijders, er rijden alle jongens van HSC De Draai, rijden mini marathons van 5 tot 7 ronden. Bij de heren pupillen A zien we Matthijs in actie. Hoewel Matthijs nog onervaren is rijdt hij heel stoer mee. Iedere marathon leert hij weer meer. Misschien lukt het hem om de top 3 te bereiken. Momenteel staat Matthijs op een 4e plaats in het tussenklassement.
Bij de heren pupillen B heeft HSC De Draai 2 kanjers op de baan. Misschien wat saai voor Emiel, hij heeft alle wedstrijden tot op heden gewonnen. Hierdoor staat hij bovenaan de ranglijst. Nathan deed vorig jaar ook al mee. Dat is te merken in zijn tactisch rijden. Hierdoor is de 4e
plaats bezet door Nathan.

Op 23 december zien we de meeste rijd(st)ers in actie tijdens het gewestelijk kampioenschap jeugdmarathon. Dit kampioenschap wordt verreden op de Westfries in Hoorn. Daarnaast kunnen onze jeugdhelden zich plaatsen voor het NK jeugdmarathon op 16 februari 2019 in Dronten.