Hoofdsponsor

Beste Draaileden,

Het is alweer bijna Kerstmis en tijd om de jaarlijkse Kerstgroet te schrijven. We kijken terug op weer een jaar zonder natuurijstochten. Dat is erg jammer, zeker omdat het alweer zo lang geleden is. Als de weergoden ons wel goed gezind zijn, dan zal het een hele toer worden om alsnog een tocht te organiseren. Het is al zolang terug dat we nauwelijks meer weten hoe dat ook alweer in zijn werk ging. Maar die uitdaging kunnen we aan, daar ben ik van overtuigd.

Als ik terugkijk over 2019, dan wil toch als eerste stil staan bij een aantal mensen die ons ontvallen zijn. We hebben afscheid moeten nemen van Cita Berkhout. In de jurykamer is het missen van haar telkens voelbaar,
Wat misschien voor een aantal wat onopgemerkt gebleven is, is dat een Willem Timmerman, een van ons recreanten, in de zomerperiode is overleden. Willem was een prettig positief persoon, die genoot van de gezelligheid van zijn schaatsgroepje.
Wij wensen de beide families en kenniskringen veel sterkte tijdens deze dagen, juist als het gemis zo voelbaar is.

Over 2019 ben ik vooral tevreden dat we bestuurlijk weer redelijk op slagkracht zijn. Het zou helemaal top zijn als het bestuur wordt aangevuld met een bestuurslid voor het recreatieschaatsen, maar voorlopig gaat dat prima omdat Pieter een aantal van de taken nog steeds behartigt. Daar zijn we hem zeer dankbaar voor.

Dit is natuurlijk een klein bruggetje om stil te staan bij de vele vrijwilligers, die ervoor zorgen dat een vereniging als de onze kan blijven functioneren. Met het schrijven van de Kerstgroet kan ik mijn dankbaarheid, namens het hele bestuur, uiten voor het vele werk dat de vrijwilligers verrichten. Heel erg bedankt allemaal voor de vele uren vrije tijd die je investeert in onze vereniging.

Verder is 2019 een jaar dat goed is verlopen. Het wedstrijdschaatsen heeft nu volop te maken met de IJsfederatie Alkmaar en het Gewest heeft een andere rol. Het is wennen, maar geeft ook weer nieuwe kansen. Voor de jury zouden we wel wat nieuwe krachten kunnen gebruiken,
Voor de recreanten blijven we hopen op een impuls vanuit een goede winter, wat een aantal jongere recreantenschaatsers kan opleveren.
Bij de jeugd gaat het gewoon goed. Zij maken ook goed gebruik van onze skeelerbaan in Hensbroek, wat een welkome aanvulling is.

Ik kan natuurlijk niet afsluiten zonder af te sluiten met de traditionele wens. Ik wens dat iedereen volgend jaar weer op zijn/haar eigen niveau en intensiteit kan blijven genieten van de schaatssport en alles wat daarbij komt kijken. Natuurlijk hopen we allemaal dat we weer eens kunnen gaan genieten van een mooie toertocht op vaarten en sloten.

Ik wens alle leden van HSC De Draai en hun naasten heel fijne feestdagen toe, een ontzettende gezellige jaarwisseling en een gezond, voorspoedig en sportief 2020!

Jullie voorzitter, Frank Pronk