Hoofdsponsor

Het jeugdschaatsen merkt echt het succes van onze skeelerbaan, die we samen met ijsclub Hensbroek en ijsclub Ursem exploiteren. We zijn dit jaar daarom met meer dan 50 jeugdschaatsers gestart, dat was alweer heel wat jaar geleden. Ook erg positief is de goede doorstroming van jeugd naar het wedstrijdschaatsen.

Dan is het ook logisch dat het wedstrijdschaatsen terug kan kijken op een goed jaar. Aanwas van de jeugd, goede begeleiding door de trainers en veel vrijwilligers voor jury, starters, omroeper, etc. zijn de basis voor goede schaatsprestaties. Dat is een mooi stel.

Helaas kijken we weer terug op een jaar zonder een door ons georganiseerder natuurijstocht. Veel van onze leden hebben toch wel geschaatst op natuurijs. Dat blijft toch een moeie ervaring, zeker voor de recreanten. Het recreantenschaatsen op de ijsbaan is een stabiel gebeuren. Ondanks dat de gemiddelde leeftijd van schaatsers en ook trainers langzaam stijgt is er toch aanvulling vanuit wat jongere leden. Daar zijn wij erg blij mee.

Pieter heeft de afgelopen algemene ledenvergadering zijn bestuurstaken neergelegd. Hij heeft de disciplines recreantenschaatsen en natuurijs adequaat geleid de afgelopen 6 jaar.  Ondanks de vele voorbereidingen voor een eventuele Molentocht heeft hij er geen kunnen organiseren. Helaas heeft Wendy al na 1 jaar vanwege tijdgebrek haar bestuurstaak neergelegd. Dat was anders bedoeld, maar soms loopt dat zo. Bij deze wil ik Pieter en Wendy heel erg bedanken voor hun inzet en bijdrage. Dat is een mooi bruggetje om even stil te staan bij al onze vrijwilligers. OOk dat is een mooi stel, die veel plezier beleven in de taken die zij uitvoeren. Maar toch het moet toch allemaal maar gedaan worden. bij deze dank al onze vrijwilligers voor wat zij voor HSC de Draai hebben gedaan. Heel erg bedankt allemaal!

Zoals onze lange Kersttraditie laat zien, sluit ik dan weer af met het bkende.

Namens het bestuur wens ik dat iedereen, op zijn/haar eigen niveau en intensiteit, kan blijven genieten van de mooie schaatssport en skeelersport met alles wat daarbij komt kijken. Het mooiste zou zijn als dat kan door het schaatsen van een mooie toertocht op vaarten en sloten.

Ik wens alle leden van HSC De Draai en hun naasten heel fijne feestdagen toe, een ontzettende gezellige jaarwisseling en een gezond, voorspoedig en sportief 2019!

                                                               Frank Pronk

                                                               Voorzitter