Hoofdsponsor

De thuisblijvers hebben weer ongelijk gekregen. Zondag 24 februari zijn we met de bus met circa 40 Draaiers, enkele familieleden en vriend(inn)en, maar ook DTC-ers, naar Biddinghuizen afgereisd. De nacht daarvoor had het gevroren, het was windstil en de weersverwachtingen waren bijzonder. Er was een grote kans dat er opnieuw een warmterecord zou gaan sneuvelen op deze dag. Dat is ook uitgekomen en er werd ook naar gehandeld. Normaalgesproken nemen we eerst een bakkie, maar dat was nu anders. Iedereen wilde zo lang mogelijk gebruik maken van een goede ijsvloer, nu het nog niet zo warm was.

Bijna iedereen bond gelijk de schaatsen onder en ondervond dat de ijsvloer inderdaad gewoon goed was, natuurlijk geen ijsvloer zoals in de Meent, maar het leek wel een klein beetje op schaatsen op natuurijs. Wel opletten dus. Al snel ontstonden er diverse treintjes in de bekende blauwwitte kleuren, de snellere en de wat minder snelle. Maar ook kleinere gezelschappen waar onder andere onze jeugd in mee schaatste. Het was gewoon een mooi gezicht en je ziet iedereen genieten. Zoals altijd werd er weer druk gestempeld, het ene groepje doet dat elke ronde en de andere om de twee ronden. Bep de Vos (later vergezeld door Cees Botman) nam deze taak voor haar rekening. Ze had een mooie plek langs de baan op een gezellig druk punt. Dit keer kon dat gewoon in de open lucht aan een tafeltje en dat was maar goed ook. FlevOnice kon geen stempelhok organiseren. Nu was het zo warm, dat zonnebrand eerder nodig was dan beschutting. Het leken zowaar wintersportachtige taferelen. In plaats van langs de piste, genoten mensen van de zon in T-shirt, langs de ijsbaan.

Het schaatsen werd gedurende de dag wel een warm klusje. Vanaf 3 uur werd het ijs echt minder, maar op dat moment hadden de meesten van ons al voldoende rondjes gereden. Na en lekkere versnapering zijn we om 4 uur weer naar Heerhugowaard afgereisd, moe maar voldaan. Het was weer een mooie dag!

Frank Pronk