Hoofdsponsor

Zoals iedereen wel heeft gemerkt zijn de weersomstandigheden alles behalve winters. De combinatie van harde wind en de hoge temperaturen, voor deze tijd van het jaar, maken het zelfs voor de ijsmeesters van Flevonice onmogelijk om een schaatsbare ijsvloer te maken. Voor zondag 23 februari 2020 stond onze jaarlijkse trip naar Flevonice op het programma. 

Helaas hebben we dat moeten afgelasten. Gelukkig wisten we het bijtijds en hebben we de bus kunnen annuleren. Volgend jaar weer een nieuwe kans.

Namens de organisatie Cees en Frank  

Ook dit Seizoen kun je weer testen of alle trainingen van de afgelopen maanden weer effect hebben gehad. Natuurlijk testen we dat bij voorkeur op natuurijs, tijdens een mooie tocht in winters weer. Tussendoor een bezoekje aan de koek & zopie. Dat lijkt toch wel erg lang geleden.

Beste Draaileden,

Het is alweer bijna Kerstmis en tijd om de jaarlijkse Kerstgroet te schrijven. We kijken terug op weer een jaar zonder natuurijstochten. Dat is erg jammer, zeker omdat het alweer zo lang geleden is. Als de weergoden ons wel goed gezind zijn, dan zal het een hele toer worden om alsnog een tocht te organiseren. Het is al zolang terug dat we nauwelijks meer weten hoe dat ook alweer in zijn werk ging. Maar die uitdaging kunnen we aan, daar ben ik van overtuigd.

Op het spiegelgladde ijs van Thialf reden 6 Draaiers op vrijdagavond 6 december 2019, mooie, snelle tijden. De wedstrijd werd georganiseerd door AIJC Langebaan Alkmaar en Sportclub Chronos.

De drie pupillen Fleur, Mathijs en Emiel reden op de 500 meter alle drie een PR. (resp. 56,75, 52,03 en 48,44). Daarna was het tijd voor de 1.000 meter.