De ijsbaan gaat alweer bijna open en meteen zaterdag 13 oktober start de eerste jeugdschaatsles. Het tijdstip is een kwartier vervroegd. Ivm 09.00 start de les nu 08.45 dat zal dus even wennen zijn als het eenmaal draait gaat het wel weer.

Zoals het er nu met de aanmeldingen eruit ziet komen we op de 40 kinderen voor het jeugdschaatsen. Met 3 groepjes verdeeld in leeftijd en niveau moet dit goed te doen zijn. De begeleiders hebben er in ieder geval weer zin in om de kinderen op een leuke manier het schaatsen te leren en verbeteren.

Astrid en Hans van Wees al jaren vaste begeleiders van het jeugdschaatsen hebben aangegeven te stoppen met begeleiden. Aangezien hun beide kinderen Emiel en Brit best actief zijn bij het wedstrijdschaatsen wordt hun tijd daar aardig door opgevuld. Verschillende wedstrijden en trainingen zijn elke week dan vaste prik. Maar we zijn super blij dat ze zolang in ons trainerscorps van het jeugdschaatsen hebben gezeten. Super bedankt hiervoor!

Tijdens het seizoen zullen er verschillende leuke evemenenten voor de jeugdschaatsers voorbij komen. Van een echt wedstrijdje tot een ouder-kindles. Er komt een man met een baard langs en bv de bochtenclinics.

En natuurlijk zullen ze ook uitgenodigd worden voor de evementen die voor alle leden van de draai mogelijk zijn.

We zijn dus klaar voor een mooi seizoen!

Groeten, Jan van der Molen en Ilona Allon coördinatoren van het jeugdschaatsen