Vanaf deze plaats informeert het bestuur in het clubblad de leden over zaken die de afgelopen tijd de bestuurstafel zijn gepasseerd.

Nu er weer met enige regelmaat een nieuwsbrief op jullie digitale mat valt, heb ik me voorgenomen om met jullie met dezelfde regelmaat te informeren over de bestuurszaken.

Inmiddels hebben we het schaatsseizoen afgesloten. Dat kunnen we letterlijk zo uitleggen, wat na onze familiedag ging de ijsmachine in de zomerstand. De familiedag is druk bezocht door de wedstrijdrijders en ook de jeugd liet zich niet onbetuigd. Zelfs onze vriendenvereniging DTC is met 3 teams aan de start verschenen. Binnen deze teams waren ook wel enkele Draaiers op de ijsvloer.

Het was een gezellig en erg leuk evenement, het is in het jaar de enige keer dat jeugdschaatser, recreanten en wedstrijdschaatser met en door elkaar schaatsen. De animo vanuit de recreanten, toch onze grootste, viel ons als organisatie een beetje tegen, we hadden graag wat meer recreantenteams gezien.

Binnen het bestuur hebben we vooral gesproken over de afsluiting van het seizoen. Bij alle disciplines kijken we met een positieve blik naar het afgelopen seizoen. De evaluaties zijn gepland en wellicht volgen daar nog verbeterpunten. Opvallend dit jaar was weer een stijging van het aantal jeugdschaatsers en het doorgroeien van jeugdschaatsers naar het wedstrijdschaatsen. Dat blijkt goed aan te slaan.

Bij het wedstrijdschaatsen kan niet onvermeld blijven dat we 3e zijn geworden bij de Volhardingsbokaal.

Nu volgt de voorbereiding voor de zomeractiviteiten. Het eerste evenement dat op de agenda staat is onze jaarlijkse WFT-tocht. Het is op schaats weer niet gelukt, dus gaan we deze tocht weer fietsen. Dat staat gepland op 29 april 2018. Het zal min of meer gelijk zijn als voorgaande jaren, maar de details volgen nog.

Ik wil iedere trainer, jurylid, scheidsrechter en vrijwilliger bedanken voor zijn/haar inzet in het afgelopen seizoen. Zonder jullie hulp kan het niet. Bedankt!

Voorzitter: Frank Pronk